AKTIVNOSTI

AKTIVNOSTI

SPORTSKO-REKREATIVNI SADRŽAJI KOJE ORGANIZUJEMO:

VOŽNJA KVADOVA (ATV QUAD / BAGI)

Iskusite nezaboravnu avanturu i neopisivo uzbuđenje dok vozite naše nove, snažne i velike ATV (all terain vehicles) četvorotočkaše jedinstvenim predjelima Lokve i planine Cmiljevice! Vožnja ATV četvorotočkaša pružiće zadovoljstvo svim zaljubljenicima prirode, druženja i adrenalina u krvi. Uživajte sa nama u osjećanju slobode, uzbuđenju i adrenalinu! Ova avantura je pogodna za grupe bilo koje veličine, odnosno kako za pojedince, tako i za grupe i korporativne događaje.

VOŽNJA KROSERICA (ENDURO MOTORCYCLES)

Čist adrenalin! Osjetite snagu i slobodu, vozeći naše kroserice jedinstvenim predjelima Lokve, kao i planinom Cmiljevicom. Sve što ste željeli od vožnje i mnogo više! Atraktivna enduro vožnja makadamskim i šumskim putevima koji zahtijevaju osnovno i napredno znanje vožnje. Usputne pauze za razgledanje i fotografisanje na mnogobrojnim vidikovcima. Povratak šumskom stazom jednim dijelom, zatim makadamskim putem natrag do etno-restorana Skrivena.

RAFTING NA TARI / RAFTING NA LIMU (RAFTING ON TARA RIVER / RAFTING ON LIM RIVER)

Ono što bi svako od nas trebao da iskusi jeste nezaboravna avantura zvana rafting, jer samo oni koji su dovoljno odvažni da se uhvate u koštac sa moćnim brzacima, na kraju puta će shvatiti da su ipak plovili kroz raj.
Splavarite najčistijom i najljepšom evropskom rijekom.
Ostaćete fascinirani ljepotom rijeke Tare, koja slovi za najljepšu i najčistiju evropsku rijeku.
U ponudi imamo i rafting rijekom Lim, koja nudi još izazovnije, odnosno uzbudljivije I opasnije brzake nego Rijeka Tara. Slapovi, kaskade i bezbrojni brzaci Lima opravdavaju sve nade onih željnih prave avanture.

DŽIP SAFARI TURE (JEEP SAFARI TOURS)

Nezaboravna vožnja našim terenskim vozilima očaravajućom netaknutom prirodom planine Cmiljevice, uz posjetu lokalitetu “Košutina lokva”, kao i obilazak katuna i planinskih vrhova. Naši profesionalni vodiči bezbjedno će Vas povesti rutama kroz najljepše prirodne predjele i krajolike o kojima ste samo mogli da sanjate. Nezavisno od toga da li ste tinejdžer, odrasla osoba, ili penzioner, džip safari ture će Vam svako biti zanimljive i idealne su za osobe koje žele da ostanu mladi duhom I tijelom.

PLANINSKI BICIKLIZAM (MOUNTAIN BIKING)

Planinski biciklizam u predjelu Lokve, kao i planine Cmiljevice, jednostavno morate da isprobate, jer Vam te lokacije pružaju sve ono što ljubiteljima planinskog biciklizma upravo treba, a to je priroda koja fascinira svojom ljepotom i ostavlja nezaboravne utiske kod svih onih koji vole prirodu i koji uživaju da je osvajaju snagom svog tijela.
Ugledaćete nepregledno zelenilo četinarskih šuma, kao i jezera, livade i pašnjake, što će Vam pružiti mogućnost da potpuno autentično doživite ove planinske predjele izuzetne ljepote.

JAHANJE KONJA (HORSE RIDING)

Terensko jahanje za mlade i starije, za željne drugačijeg i ljepšeg! Emotivna povezanost sa životinjom, kao neodvojivi dio jahanja, predstavlja posebno zadovoljstvo. Za ovu vrstu aktivnosti ne postoji idealan uzrast za početak. Djeca već u četvrtoj godini mogu da jašu, a ništa ne sprečava čovjeka da se prvi put popne na konja i u pedesetoj ili šezdesetoj godini. Neopisiva priroda planine Cmiljevice će Vam maksimalno upotpuniti ovaj doživljaj i učiniti ga neizbrisivim.

PJEŠAČENJE / PLANINARENJE (HIKING / MOUNTAINEERING)

Planinarenje i pješačenje planinom Cmiljevica učiniće vas zdravijim, od udisanja čistog vazduha, i ushićenijim, od posmatranja očaravajuće prirode od koje zastaje dah. Planina Cmiljevica predstavlja idealno mjesto za sve turiste željne zdravog života. Otkrićete skrivene dragulje prelijepih planinskih prostranstava sjeveroistočne Crne Gore, pješačeći po predivnim dijelovima bajkovitih četinarskih šuma i nepreglednih livada, na kojima ćete naići na kristalno čista jezera i usput nabrati šumsko voće kojeg ima u izobilju

SKIJANJE / VOŽNJA SNOUBORDA (SKIING / SNOWBOARDING)

Skijanje dobija totalno novu dimenziju na skijalištu LOKVE!
Ski-centar Lokve nalazi se na planini Cmiljevici, na nadmorskoj visini od 1350 do 1700 metara. Opremljen je dvosjed žičarom koja se na vrhu nastavlja sa dva ski-lifta, ukupnog kapaciteta 1000 skijaša na sat.
Dvosjed žičara izvlači skijaše sa platoa ispred hotela Lokve na 1336 m/nv do krajnje stanice koja se nalazi na 1560 m/nv sakapacitetom 960 skijaša na sat. Ski liftovi (Sidro i bebi) polaze sa 1510 m i idu do 1630 m/nv sa kapacitetom 900 polazaka na sat.

Ukupan opseg dužine staza je 5 kilometara, a visinska razlika je 280m.

Procjena skijaških potencijala planine Cmiljevice:

Broj staza: 21
Broj pruga: 33
Dužina kosa (m): 34.608
Kapacitet: 7.322
Broj skijaških dana: 100 do 120

VOŽNJA MOTORNIH SANKI (SNOWMOBILE RIDING)

Ukoliko boravak na planini uz skijanje ili bordovanje nije dovoljno uzbudljiv, rješenje svakako treba potražiti u motornim sankama.
Adrenalinska vožnja motornih sanki za snijeg, po neotkrivenim predjelima planine Cmiljevice, koja ima izuzetan potencijal za bavljenje ovom aktivnošću!
Rezak zvuk startera, snažni farovi koji razdanjuju planinsku tminu i snježna magla koja ostaje iza “mašine” od uzbuđenja podižu svaku dlaku na tijelu prisutnih.
Konjica motornih sanki je u punom zamahu, utrkujući se uz strme uspone i planinske visoravni.
Ne propustite ovo nezaboravno iskustvo!

HODANJE NA KRPLJAMA (SNOWSHOES WALKING

Hodanje na krpljama predjelima planine Cmiljevice omogućiće Vam potpun užitak u čarima zime ove planinske ljepotice.

Probudite dijete u sebi i stavite „velike noge“, krplje, koje omogućavaju neometano kretanje po negaženom snijegu. Povešćemo vas u dnevnu ili noćnu avanturu. Sa lampom na glavi i krpljama na snijegu možete se diviti zalasku sunca i punom mjesecu, koji su najljepši u snegom prekrivenoj divljini.

KO JEDNOM DOĐE, UVIJEK SE VRAĆA

ETNO RESTORAN SKRIVENA

BERANE, SKI CENTAR LOKVE

KONTAKT

Tel/Viber. +382 68 630 713 (Crna Gora /Montenegro)
email: rezervacije@skrivena.me
Tel/Viber. +381 60 590 590 3 (Srbija / Serbia)
email. dejan.samardzic@skrivena.me

REZERVIŠITE VEĆ DANAS VAŠ SMJEŠTAJ KOD NAS